En gal liten gutt med øye for mat

Har alltid verdt en gutt med store og små drømmer. Noen drømmer veldig urealistiske mens andre drømmer mer realistiske, men det var en drøm som skilte seg ut fra alle andre. En drøm jeg aldri kommer til å bli lei av fordi det lærer meg noe nytt dag etter dag som jeg kan ta med videre. En uvirkelig drøm til og starte med, men gjennom et vondt kapittel med grov mobbing og rasisme bare fordi jeg er adoptert klarte jeg å finne mitt "fredfulle" sted på kjøkkenet. Et sted jeg klarte å la de vonde tankene forsvinne for en stund så jeg kunne finne tilbake til den jeg en gang var. Den lille, lykkelige og fornøyde gutten med store drømmer!

Husker så godt hvordan jeg alltid var spent da mamma skulle lage middag. Jeg ønsket å hjelpe henne så godt jeg kunne, men på den tiden visste jeg ikke så veldig mye når det gjaldt mat. På den tiden var jeg 8 år gammel og lite skulle jeg vite hvor hardt mobbingen skulle skade meg eller hvor glad i matlaging jeg skulle bli. Mens mobbingen bare fortsatte og fortsatte gjennom årene og jeg til slutt valgte å ta opp kampen mot mobbingen alene! Jeg sto stadigvekk på kjøkkenet sammen med mamma for å bli flinkere og lære mer om ulike råvarer og hvordan jeg skulle lage mat generelt. Etterhvert fikk jeg lov til å prøve å lage mat selv mens mamma var med å hjelpe. På denne måten kunne jeg legge grunnlaget for å leve drømmen om å bli bedre på et kjøkken.

I perioder hvor jeg følte meg så liten og hjelpeløs i en alt for stor verden valgte jeg å forsøke å fokusere på noe jeg hadde sjans på å klare. Sakte, men sikkert klarte jeg å utvikle meg mer og mer innenfor matlaging. Jeg valgte å bruke mest mulig av fritiden min på kjøkkenet bare så jeg greide å koble ut fra en ellers så vanskelig hverdag. Kjøpte meg og ønsket meg mange kokebøker for å hente inspirasjon for å ha en mulighet å utvikle egenskapene mine på kjøkkenet. Selv om jeg mislikte å følge oppskrifter kunne jeg sitte i lange stunder på kjøkkenet og lese kokebøker for å finn opp egne retter med ulike smaker. Jeg ønsket å kunne hente inspirasjon fra forskjellige verdensdeler for å leke med smaker.

Etter det har både utvikling og kunnskap om matlaging økt mer og mer. Jeg legger inn mye tid på kjøkkenet for å hele tiden komponere nye retter med ulike smaker. Jeg lager alt fra bunn av selv om det vil kreve at jeg  bruker en hel dag på det! Til tider ønsket jeg å utdanne meg som kokk, gikk ut i læra, men fant ut kjapt at det ikke var det rette for meg likevel. Nå går jeg på privat gymnas i Oslo for å fullføre historie så jeg slipper det når jeg skal starte et krevende år med 3. påbygg fra høsten av. Kokkedrømmen er lagt på grus og har all fokus på å bli barne og ungdompsykolog.

Men en ting er sikkert! Interessen av å lage mat vokser mer og mer, og det å kunne glede familie og venner med god mat gleder et hjerte. Da venner sviktet og jeg måtte ta opp kampen alene mot mobberne mine fikk jeg mer krefter ved å stå på kjøkkenet med musikk i bakgrunnen og leke meg med ulike krydder og råvarer for å prøve ut nye smaker jeg tenkte ville passe sammen. Dette var min måte å få en pause fra mobbemarerittet jeg slet med å komme gjennom!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hobbykokken98

hobbykokken98

18, Asker

Jeg er en 18 år gammel gutt som er over gjennomsnitte glad i å leke meg med smaker, råvarer og fantasien min for å produsere spennende og smakfulle retter. Jeg er selv ikke utdannet innenfor kokkefaget, men legger hele sjelen min og bruker all min tid når det kommer til å lage retter som kan glede familie og venner! Jeg er en veldig sterk anti ferdigmat person, og hater alt som heter Toro, Fjordland, Frossen pizza, MC-Donalds og Burgerking fordi jeg mener at god mat kan ikke erstattes av ferdigmat. Jeg tror ikke på ryktene om at ferdigmat er godt, fordi det er ingen som har lagt kjærlighet, tålmodighet og egne fantasier som løfter en "ordinær" rett til en "fantastisk" rett! På denne bloggen håper jeg å gi dere let lite bilde av spennende muligheter innenfor en spennende matverden! Jeg håper også å gi dere et innblikk av hvor mange spennende retter man kan lage for en billig penge som både er sunn, smakfull og kjapp! :)

Kategorier

Arkiv

hits