En fantastisk måte å få i seg fisk

Laks/skrei med teryaki, nudler og grønnsaker

 

Teryaki saus:

Hva trenger du?

  • 3stk sitrongress
  • 4ss ingefær
  • 3dl kylling buljong
  • 4,5dl vann
  • 3dl soyasaus
  • 4,5dl sukker
  • 3dl honning

Slik gjør du:

Knus sitrongress og ingefær. Ha det i en kjele med kylling buljong, vann, soyasaus, sukker og honning.

La det koke på lav varme i omtrent 15 minutter. Sil gjerne av ingefæren og sitrongresset hvis du føler for det.

Når det kjøles ned skal teryakisausen ha en konsistens som er lett å pensle med (ikke for tykk, ikke for tynn.

Nudler og stekte grønnsaker:

Slik gjør du?

Kok opp vann, trekk den av plata, legg nudlene oppi og la de trekke i ca. 5 minutter, hell ut vannet og la det stå.

Skjær opp paprika, vårløk, ingefær, hvitløk og chili. Varm opp en wok panne med litt olje i putt hvitløken, ingefæren og chilien oppi og fres for å få bort litt av den rå smaken, tilsett resten av grønnsakene stek kjapt og tilsett nudlene. Stek i ca. 5 minutter og tilsett litt av teryaki sausen og litt soyasaus.

Laksen/skreien

Ta fram en tørr panne hell oppi litt sesamfrø og rist dem til de er gylden brune, ta av plata og la det kjøle seg litt ned.

Laksen/skreien skjær i passe store biter putt det i en bolle hell teryaki sausen over og vend rundt. La det trekke i 15 minutter. Hell fiskebitene over i en gastrobak, strø de rista sesamfrøene over fisken og sett det inn i ovnen. Stek i ca. 5 minutter til fisken fortsatt er litt rå inn (rosa) ta ut, og dander retten.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hobbykokken98

hobbykokken98

18, Asker

Jeg er en 18 år gammel gutt som er over gjennomsnitte glad i å leke meg med smaker, råvarer og fantasien min for å produsere spennende og smakfulle retter. Jeg er selv ikke utdannet innenfor kokkefaget, men legger hele sjelen min og bruker all min tid når det kommer til å lage retter som kan glede familie og venner! Jeg er en veldig sterk anti ferdigmat person, og hater alt som heter Toro, Fjordland, Frossen pizza, MC-Donalds og Burgerking fordi jeg mener at god mat kan ikke erstattes av ferdigmat. Jeg tror ikke på ryktene om at ferdigmat er godt, fordi det er ingen som har lagt kjærlighet, tålmodighet og egne fantasier som løfter en "ordinær" rett til en "fantastisk" rett! På denne bloggen håper jeg å gi dere let lite bilde av spennende muligheter innenfor en spennende matverden! Jeg håper også å gi dere et innblikk av hvor mange spennende retter man kan lage for en billig penge som både er sunn, smakfull og kjapp! :)

Kategorier

Arkiv

hits