Mat som "terapi" - min vei gjennom mobbemarerittet!


Det er ingenting å legge skjul på at jeg er sterkt preget av en vanskelig barndom! I en alder av 18 år sliter jeg med depresjon og vonde tanker fra en fortid som skjuler en uvirkelig sannhet. En sannhet få hadde trodd skulle skje, men som har blitt hovedårsaken til at jeg har blitt den gutten jeg er i dag! Valgene jeg tok, vennene jeg har mistet, smerten jeg måttet gjennom er deler av årsaken til at jeg har blitt den jeg er i dag. En usikker gutt som sliter med å bygge opp selvtilliten sin etter 12 trøblete og vonde år. Helt siden jeg startet på barneskolen og frem til nå har jeg blitt mobbet. Jeg har blitt fryst ut av samfunnet bare fordi jeg er adoptert og ikke vet hvem mine biologiske foreldre er. 

Frykten for at jeg skal måtte gå gjennom et nytt mobbemareritt er stor og derfor er jeg redd for å vise folk hvem jeg faktisk er. I frykt for at jeg skal bli hengt ut og latterliggjort av de rundt meg preger både meg og de valgene jeg har tatt. Er fortsett usikker på meg selv, men innrømmer at overgangen fra mobbeoffer til å finne tilbake til den jeg en gang var har gått lettere enn det jeg hadde trodd.

Gjennom mange lange uker med tenkning i håp om at jeg skulle finne en løsning for å gjøre mobbemarerittet mitt enklere for meg selv valgte jeg å gå "all in" for å bli en god hobbykokk! Det var et valg jeg tok fordi jeg forsto at jeg ikke kunne fortsette på denne måten! Jeg visste at jeg ikke kunne fortsette å la meg bli hengt ut fra medelevene og la depresjonen og de vonde tankene vinne over meg så jeg valgte å bruke mer tid på å "leke" meg på kjøkkenet. Jeg valgte å fokusere mer og mer på mat, og alle mulighetene jeg faktisk hadde innenfor matlaging og det skulle vise seg å bli en viktig del av min kamp for å bli mobbefri igjen.

For noen høres det kanskje rart ut at matlaging kan hjelpe for å komme gjennom mobbingen jeg ble utsatt for, men det ga meg en etterlengtet "boost" av selvtillit jeg trengte. I løpet av mine siste 12 år bli jeg mint på at jeg aldri kom til å mestre noe og at jeg var dømt til å feile resten av livet mitt! Men matlagingen hjalp meg med å forstå at jeg faktisk kom til å mestre noe. Gjennom positive tilbakemeldinger fra familie og venner som likte det jeg lagde ga deg meg mer og mer selvtillit. De siste årene ble jeg aldri fornøyd med deg jeg gjorde og ønsket egentlig  bare å gi opp fordi det var det de rundt meg hadde sagt til meg, men med økt selvtillit takket være familie og venner forsto jeg at jeg kunne klare det. Jeg forsto at dette kunne være et viktig steg for at jeg skulle slippe å være redd for å være meg selv fordi jeg var redd for å bli latterliggjort. 

Selv den dag i dag fungerer matlaging som en terapi for meg! Gjennom vanskelige dager hjelper det mye å bygge på selvtilliten ved å leke meg med krydder, råvarer og spennende kombinasjoner på kjøkkenet. Det får meg til å fokusere på noe annet istedenfor å la depresjon og vonde tanker ta over!


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hobbykokken98

hobbykokken98

18, Asker

Jeg er en 18 år gammel gutt som er over gjennomsnitte glad i å leke meg med smaker, råvarer og fantasien min for å produsere spennende og smakfulle retter. Jeg er selv ikke utdannet innenfor kokkefaget, men legger hele sjelen min og bruker all min tid når det kommer til å lage retter som kan glede familie og venner! Jeg er en veldig sterk anti ferdigmat person, og hater alt som heter Toro, Fjordland, Frossen pizza, MC-Donalds og Burgerking fordi jeg mener at god mat kan ikke erstattes av ferdigmat. Jeg tror ikke på ryktene om at ferdigmat er godt, fordi det er ingen som har lagt kjærlighet, tålmodighet og egne fantasier som løfter en "ordinær" rett til en "fantastisk" rett! På denne bloggen håper jeg å gi dere let lite bilde av spennende muligheter innenfor en spennende matverden! Jeg håper også å gi dere et innblikk av hvor mange spennende retter man kan lage for en billig penge som både er sunn, smakfull og kjapp! :)

Kategorier

Arkiv

hits