mars 2017

Spekemat

Fylte kjøttboller i tomatsaus

Hjemmelagde kjøttboller med lime, chilli, hvitløk fylt med ost og koriander med hjemmelaget tomatsaus. Servert med parmesan og koriander på toppen

Beklager for lite blogging

Jeg beklager for lite blogging de siste dagene, men jeg har så utrolig mye å gjøre nå for tiden. Har eksamen i historie nå i april så all fritiden min går til å lese. I og med at jeg ønsker meg inn...

Et hint av Asia

Ovnsstekt hel kylling med en hosinsaus servert med ris og salat  

Dagens lunsj - frukt salat

Cantaloupe melon, mango, jordbær, blåbær, bringebær, granateple og pistasjnøtter

Langtidstekt entrecôte

Langtidstekt entrecôte fylt med urtepesto servert med salat, ovnsbakte cherrytomater og baktpotet

Takk for hyggelige kommentarer

Jeg vil takke dere alle for hyggelige kommentarer på denne bloggen. For å være ærlig hadde jeg aldri tenkt å få så god respons på innleggene mine om mat som det jeg har fått nå. Det betyr utrolig m...

Lamme magi

Ølbraisert lammeskank med ovnsbakte rotgrønnsaker og potetpuré

2-retters middag

Urtemarinert ytrefilet servert med amadinepoteter, mascarponekrem og salat Avslørte jordbærpiker

Kylling på 1,2,3

Kylling kan for mange oppleves som tørt og kjedelig, noe jeg forstår vendig fordi kylking i seg selv kan være vanskelig å tilberede pga den ikke kan spises rå.

Klassikere man aldri blir lei av

Vi alle har noen retter som vi bare elsker! Retter vi ikke ønsker å endre på fremgangsmåten man bruker fordi man aldri blir lei av dem. Selv om jeg ønsker hele tiden å utvikle "standar" retter til ...

Dessert tips?

Til spesielle anledninger?

Hva er din/dine favoritt sjømat?

Jeg kan innrømme at jeg kanskje er overnaturlig glad i sjømat, og spesielt når det kommer til skalldyr. Helt siden jeg var liten gutt ble jeg forelska i taskekrabber, kongekrabber, sjøkreps, blåskj...

Klar for grilling

"Smoker box" og "apple wiod chips" til å gi grillmaten et preg av røyksmak. Passer utmerket til grilling av kjøtt og skalldyrSaltsten til grilling vil gi kjøttet du griller en d...

Wrap magi

KyllingwrapLaksewrap

En spennende mulighet

Pasta er noe av det beste jeg vet om og det er en av grunnene til at jeg ønsker å dra til Italia for å lære mer om hvordan man kan lage spennende pastaretter. Kanskje mitt største ønske er å lage r...

Fylt skinkestek

Skinkestek fylt med feta og spinat med sprøtt svor, servert med pommes anna poteter og rotmos

Scampiheaven

Scampi marinert i limesaft, chilli og hvitløk

Matreise rundt omkring i verdenen

Jeg har alltid vært en reiseglad gutt som elsker å reise rundt i verdenen å oppleve matkulturen til forskjellige land. Prøve ut forskjellige smaker, retter og ikke minst lære mer om råvarene de bru...

Plommer fra hagen - blir ikke bedre enn dette

Sunn mat kan ikke "erstattes" med noe annet

Sunn og god mat er rett og slett fasiten på naturlige produkter man velger å bruke. Sunn mat er grønnsaker, frukt, kjøtt og fisk som gir deg de næringsstoffene man trenger.  Jeg tror rett og ...

Topp 5 kjøtt

1. Lam 2. Kylling 3. Storfe (okse) 4. Svin 5. Viltkjøtt

Topp 5 matvarer jeg aldri kommer til å spise

1. Toro 2. Fjorland 3. Frossenpizza 4. Frossenfisk 5. Fiskekaker/fiskepinner

4 ingredienser jeg er avhengig av

Det er kanskje de 4 mest brukte ingrediensene jeg bruker. Er veldig glad i asiatiske smaker og bruker ofte en kombinasjon av ingefær, hvitløk, chilli og lime i forskjellige sammenhenger. Jeg synes ...

Nam, nam, nam

Kyllingwrap servert med mango og avocado salat + syrlig gresk yoghurtdressing

Topp 5 sjømat

1. Hummer 2. Komgekrabbe 3. Kamskjell 4. Sjøkreps 5. Taskekrabbe

Sunt og godt - grønnsaker og dipp

Legger ikke skjul på at frukt og grønnsaker er en vintig del av kostholdet mitt. Her er en enkel ide om hvordan man kan gjøre "kjedelige" grønnsaker til noe spesielt

En liten bakeopplevelse

Sjokolade og pasjonsfruktkake Eplekake

Langtidstekt lammelår

Langtidstekt lammelår  Rotgrønnsaker (kålrot, gulrot, poteter, rødløk, sellerirot) Ovnsbakte cherrytomater

3 dessert tips

Vanilje panna cotta med friske bær Sitronterte Rips og solbær smoothie

Grønn, god og sunn

Seafood magic

Scampi stekt med chilli, hvitløk, ingefær og bladpersille. En enkel å god forrett servert med en sur/søt chillisaus ved siden av.

Oppskrift på foccacia

"Denne oppskriften fant jeg på nett via en oppgave på skolen så det er ikke min oppskrift. Men foccacia er uten tvil yndlingsbrødet mitt og selv en dårlig baker som meg klarer å mestre det" Deigen...

En liten vri på kylling

Kyllingfilet fylt med chorizo og mozarella servert med risotto og ruccola

Min lille urtehage

Ingenting er morsommere om sommeren enn å stelle i min lille urtehage. De siste årene har jeg pleid å kjøpe inn noen urter, grønnsaker og planter jeg har pleid å ha ansvar for. For meg er det som "...

Så mange muligheter - et hav av smaker

  Så mange smaker, så mange råvarer, så mange muligheter, så mange veier! Det er bare å la fantasien bestemme hva man ønsker å lage.

Laks på 1,2,3- inspirasjon

               

Hjemmelaget sushi

1. Sashimi av salmalaks 2. Makiruller med salmalaks, avocado, agurk og mango med lodderogn på toppen 3. Nigiri 4. Argentinske vilreker stekt med chilli, hvitløk og bladpersille

Sjokoladetrøfler 3 typer

1. Rullet i knuste pistasjnøtter 2. Rullet i knuste hvalnøtter 3. Rullet i melis og kakaopulver

Mat som "terapi" - min vei gjennom mobbemarerittet!

Det er ingenting å legge skjul på at jeg er sterkt preget av en vanskelig barndom! I en alder av 18 år sliter jeg med depresjon og vonde tanker fra en fortid som skjuler en uvirkelig sannhet. En sa...

4 suppe alternativer?

1. Thai kyllinguppe med nudler Gresskar og søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner og bacon 3. Jordskokksuppe med ristede spekeskinke 4. Blomkålsuppe med bacon, krutonger, parmesan og pa...

En fantastisk måte å få i seg fisk

Laks/skrei med teryaki, nudler og grønnsaker   Teryaki saus: Hva trenger du? 3stk sitrongress 4ss ingefær 3dl kylling buljong 4,5dl vann 3dl soyasaus 4,5dl sukker 3dl honning ...

Hvem sa at salat er kjedelig?

En stor grønn salat med tomat, agurk, mais, avocado og søt paprika med hjemmelaget sennepdressing. Ingenting kan bli bedre enn dette!

Dessert heaven

Hjemmelaget sjokoladefondant med karamelliserte hasselnøtter med en hvit sjokoladesaus

Inspirasjon

Spicy reker med dippingsaus

Food is art

Vanilje og lime panna cotta med sitrusmarinerte bær! En frisk og god dessert med en mild smak som passer utmerket etter fisk eller kjøttretter.. Etter min mening er det "enkle" ofte det beste. Bru...

Inspirerende retter

         

Krydder og urter - åpner opp en helt ny smaksopplevelse

Er det en ting jeg alltid bruker når jeg leker meg på et kjøkken så er det urter og krydder. Uansett hva jeg lager så er jeg nøye med å få frem smakene via krydder fordi det hjelper til med å ...

En gal liten gutt med øye for mat

Har alltid verdt en gutt med store og små drømmer. Noen drømmer veldig urealistiske mens andre drømmer mer realistiske, men det var en drøm som skilte seg ut fra alle andre. En drøm jeg aldri komme...

Det perfekte tilbehør

Det er ingenting som slår en stor, grønn salat som tilbehør eller rett og slett som en middag. Hehe, kan si at jeg er utrolig glad i salat og kunne ha spist det omtrent hver dag.  En bolle ...

Kvalitet er avgjørende

Til mine foreldres store fortvilelse til tider tror jeg nok de er lei av at jeg hele tiden er ute etter de beste råvarene hele tiden! Med det mener jeg ikke de dyreste råvarene, men ferskhet og at ...

Matlaging = leke med smaker

Helt siden jeg begynte å interessere meg innenfor matlaging har jeg aldri likt å følge oppskrifter. Jeg har aldri likt å lage mat ut i fra oppskrifter fordi jeg føler ikke at jeg får ut mitt beste ...

3 steg - en ny mulighet innenfor matens verden

Det å lage god mat er ikke så vanskelig som det mange tror. Man trenger ikke de dyreste råvarene eller mest erfaring på et kjøkken for å lage gode og smakfulle retter. Du trenger bare tre enkle nøk...

Utfordre deg selv - fjern sperren "jeg kan ikke lage mat"

Nøkkelen til god mat er ikke hvor mye erfaring du har eller ha de dyreste råvarene! God mat handler ikke om å følge oppskrifter.. God mat handler om å bruke litt mer tid og legge sine egne smaker o...

Strekk deg lengre

Jeg mener det er viktig at man tør å utfordre seg selv mer når det kommer til mat. Ved å blande inn egne smaker kan man snu en "kjedelig" hverdagsmiddag til noe helt spesielt! Der mange ser frosse...

Ølbraiserte lammeskanker

Det er ingenting som slår saftige lammeskanker om høsten når lammet er på sitt beste. Hvorfor ikke lage ølbraiserte lammeksanker servert med rotgrønnsaker og en god sjysaus? Dette er en rett s...

Den perfekte forrett

Kamskjell med serranoskinke og ruccola En enkel og god forrett som passer til litt vårlig/sommerinspirerte retter! 

En sunn og god vårlig lunsj/middag

Laksewrap med marinert fennikel, mango og tomatsalsa, avocado og en greskyoghurt-dressing Dette er en rett som passer som både lunsj og middag. Med friske smaker og fargerik får man en vårlig...

3-retters middag

Av og til er det lov å kose seg litt ekstra! Da kan man spandere på seg selv og familien litt dyrere råvarer enn det man normalt sett ville ha brukt. Forett: Salmalaks fylt med pepperotkrem - S...
hobbykokken98

hobbykokken98

18, Asker

Jeg er en 18 år gammel gutt som er over gjennomsnitte glad i å leke meg med smaker, råvarer og fantasien min for å produsere spennende og smakfulle retter. Jeg er selv ikke utdannet innenfor kokkefaget, men legger hele sjelen min og bruker all min tid når det kommer til å lage retter som kan glede familie og venner! Jeg er en veldig sterk anti ferdigmat person, og hater alt som heter Toro, Fjordland, Frossen pizza, MC-Donalds og Burgerking fordi jeg mener at god mat kan ikke erstattes av ferdigmat. Jeg tror ikke på ryktene om at ferdigmat er godt, fordi det er ingen som har lagt kjærlighet, tålmodighet og egne fantasier som løfter en "ordinær" rett til en "fantastisk" rett! På denne bloggen håper jeg å gi dere let lite bilde av spennende muligheter innenfor en spennende matverden! Jeg håper også å gi dere et innblikk av hvor mange spennende retter man kan lage for en billig penge som både er sunn, smakfull og kjapp! :)

Kategorier

Arkiv

hits